شرکت تحقیقاتی Vortexa، مجموع فروش نفت ایران را در ماه دسامبر ۱.۴ میلیون بشکه در روز اعلام کرد که بالاترین میزان در ۳.۵ سال اخیر است و ۱.۲ میلیون بشکه آن به چین صادر میشود.
صادرات نفت ایران در دو ماه آخر سال ۲۰۲۲ به بالاترین حد خود رسید و بهرغم تحریمهای ایالات متحده علیه صادرات نفت ایران، سال ۲۰۲۳ را با قدرت شروع میکند.
هرچند که بازار نفت در ۲۰۲۲ سالی پرفراز و نشیب و با تحولاتی عمیق را پشت سر گذاشت اما مجموع عملکرد ایران در این بخش رضایت بخش بود تا جایی که طبق اعلام سخنگوی دولت، ماه گذشته شاهد رکوردزنی صادرات از آغاز دور جدید تحریم ها یعنی از سال ۹۷ تاکنون بودیم.
به تازگی وزیر نفت از ورود تولید نفت ایران به کانال روزانه ٣ میلیون بشکه خبر داد؛ موضوعی که میتواند یک جهش در صنعت نفت به حساب آید، آنطور که کارشناسان نیز می گویند در صورت افزایش سرمایه گذاری می توان شاهد رقم های بیش از این نیز بود.
تحلیلگر موسسه بینالمللی کپلر گفت: تنگه هرمز اهمیت خاصی در بازار نفت دارد. ۴۰ درصدنفت مبادلاتی یعنی ۱۵ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه در روز از طریق نفتکشها از این تنگه عبور میکنند. قدرت ایران در اداره تنگه هرمز باعث میشود که چین، با وجود ریسک تحریمهای آمریکا، به واردات نفت از ایران ادامه دهد.
یک سوال اساسی وجود دارد که هنوز طرفداران برجام به آن پاسخ ندادهاند: چرا بعد از خروج آمریکا از برجام، صادرات نفت ایران به عدد قبل از اجرای برجام یعنی یک میلیون بشکه در روز برنگشت؟
اداره اطلاعات انرژی آمریکا درآمد نفتی سرانه ایران در ماههای ژانویه تا جولای امسال را فقط ۴۰۰ دلار برآورد کرده است که این رقم تنها از درآمد نفتی سرانه نیجریه و ونزوئلا بیشتر است.
آیا ایران میتواند رقمی نزدیک به ۷۰میلیون مترمکعب گاز طبیعی در روز در مرزهای شمال غربی برای ارسال به اروپا یا هر نقطه مشابهی کمتر از ۴۵ روز آینده تحویل دهد؟ پاسخ قطعا آری است.
آمار ارائه شده از سوی وزارت انرژی آمریکا در مورد درآمد نفتی ایران در ۷ماهه ۲۰۲۲ نشان میدهد ایران در این دوره بیش از ۱٫۵ میلیون بشکه در روز نفت صادر کرده که اذعانی است به شکست سیاست تحریم نفتی ایران.
قربان گفت: بازار نفت ما به دلیل تحریمها باعث شده تا آزادی عمل از کشور ما گرفته شود؛ امکان خرید و فروش آزادانه نفت وجود ندارد و اگر تحریم ها نبود بسیاری از کشور ها خریداران نفت ما بودند.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین گفت: تا زمانی که در حوزه بالادستی نفت در تحریم قرار داریم هیچ شرکت بینالمللی نفتی نمیتواند در ایران سرمایهگذاری کند و تبعات آن را بپذیرد.
مدیر گروه انرژی اندیشکده سیاستگذاری ماهد گفت: در دولت فعلی، ایران برای سهامدار شدن در پالایشگاههای ونزوئلا اقدام کرد و ماحصل این اقدام صادرات روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت و میعانات گازی ایران به ونزوئلا بود.
معاون سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به دستیابی به دانش استفاده از پرتوهای اتمی با هدف سبکسازی نفت سنگین و فوقسنگین به نفت سبک و متوسط گفت: از این دانش فنی در نخستین کنفرانس دانشبنیان صنعت نفت رونمایی میشود.
شرکت ملی نفت ایران اعلام کرد: در شرایط حساس کنونی، بهره جستن از روشهای نوین بازاریابی و پیشنهادی با ارزیابیهای کارشناسی برای فروش نفت از جمله عرضه در بورس، همواره مورد استقبال بوده است.